Monday, September 18, 2006

Eszkalálódó helyzet

Eredetileg a tömpefarkú szkinhed köcsögök 15 perce címet szántam ennek a postnak, de tömpefarkú szkinhed köcsögök Londonban is vannak, mégsem szedik fel a térkövet a BBC-székház előtt, nem dobálják molotov-koktéllal a bobbykat, és autókat sem gyújtanak fel. Legfeljebb szétkapnak egy indiai éttermet, vagy elkalapálnak egy koreai használtcikk-kereskedőt.

Nem velük van a baj (de, csak ez inkább oktatásügyi-társadalompolitikai kérdés), hanem azokkal, akik az utcára küldték őket - és persze azokkal, akik értékközpontú politizálásukkal lehetővé tették, hogy igen tisztelt ellenfeleik a sávos zászló alá trombitálják a tömpefarkú szkinhed köcsögöket. Talán nem gondoltak bele, mi van, ha nem elégednek meg azzal, hogy a zászlórúdba kapaszkodva elbőgjék a himnuszt meg a ria-riát, hanem, teszem azt, rohamrendőröket vernek vagy Rudi Zoltánra gyújtják a tőzsdepalotát.

Egy biztos, ma este nem csak székház sarka, meg a közszolgálati Opel Astrák égtek. Mi égtünk (ld.: Magyarország). Annál is inkább, mivel a BBC és a CNN is élőben adta a Szabadság téren történteket. Ahogy fiatal demokráciánk fiatal demokratái (és leszarom, ha bárki bármilyen áthallásra gyanakszik: igen a Fidesz is kurvára benne van, O.V-stül, P.Z-stül, Tarlóstul, Jobbik-támogatottságostul, stb.) hangot adnak (az elégedetlenségüknek).

Bassza meg. Európai értelemben vett patriotizmus. (A kormánypárti potentátok - megszámoltam - átlagban hatszor használták ugyanazon a nyilatkozaton belül a "békés tüntetés" meg az "eszkalálódik" kifejezést. A rendőrök visszafoglalták az üres MTV-székházat.)

2 comments:

Anonymous said...

nekérem. idejövök olvasni, a csávó megb*szik írni egy hete. nem elég megemlíteni, h a helyzet eszkalálódik. érzékeny pennával végig is kell kísérni azt.

nakérem.

straub dezső.

the hatter said...

Drága Dezsőm!

Tökéletesen igazad van: az elmúlt héten hanyagoltam a háztartást, nem sepregettem a közélet tyúkszaros portáján. Egyetlen mentségem: megjött a csajom Párizsból, hogy velem töltsön néhány himporos órát-napot; a pennám helyett inkább a ceruzám használtam, ha érted mire gondolok, és otthon vagy a népies műdalok világában. Mostantól jó leszek, ígérem, és nem hagyom szó nélkül az érdekességeket, aktualitásokat.