Sunday, October 22, 2006

Getaway

"Anyámatszidtad?" - üvölti utánam, aztán hallom, ahogy csapódik a Sierra ajtaja; egy lány azt sikoltja, "neeee, bazmeg, nelegyéhülyeee!". A Haller utcánál érnek utol, kézifékes forduló, kiugranak a kocsiból, és felém rohannak. "Állj meg te gecci!" - átugratok egy padkán, megfordulok az autó körül, még arra is jut időm, hogy lerúgjam az egyik visszapillantót, aztán át a kereszteződésen: igyekszem eltűnni, a lehető leghamarabb. A Hungáriánál megállok, könyvelem, hogy elvesztettek szem elől. Mélyeket lélegzek, rendezem a pulzusszámom és hazatekerek. Jó lesz végre elmenni ebből az országból.

Másnap Y-vel beszélgetek. Elmesélem neki a sztorit, kicsit kiszínezem a részleteket: örül, hogy megúsztam baj nélkül. Elmondom neki, hogy a Tilos!ban adásba került a történetünk. BTS kapcsolódó emléke: fiatal korában randizni vitt egy lengyel lányt Auschwitzba, aztán csodálkozott, hogy este miért nem az ő ágyában kötött ki a baba. God dammned media bastards - de segítenek, szeretem őket nagyon.

Y közben elküldte a foglalásom. November hetedikén repülök Párizsba. Három teljes hét. Vele.

Sunday, October 08, 2006

Rage

Az ismerős "mi van, ha" helyzet. Ma hajnalban, hazafelé, minden KRESZ-szabályt megszegtem: beleértve a még meg sem fogalmazottakat, ki sem adottakat, kiskönyvbe sem szerkesztetteket is. Ültem a bringán, alig érzékeltem a külvilágot, az aszfalt szétfröcskölt a kerekek alatt. Huszonegy perc alatt értem a Klauzál utcából Kispest kertvárosba.

Rohantam, mert Y hívott, miközben én részegen, betépve aludtam E-nél, az asztalon, a sushivacsora romjai között. Rohantam, mert tudtam, Y féltékeny típus és biztosan furcsálja majd, hogy nem vettem fel a telefont, amikor hívott. Rohantam, mert hallani akartam a hangját a születésnapomon.

Az iparművészeti előtt épp hogy elkerültem az ütközést egy kisteherautóval. A Ferenc krt - Üllői út kereszteződésénél gondolkodás nélkül átzúgtam a piroson, a Népligetnél felhajtottam a felüljáróra; körülöttem autók, én meg csak tekertem, persze, kivilágítatlanul.

Hazaértem. Kaptam a telefont. Felhívtam Y-t. Aztán egy hosszú, kellemetlen beszélgetés. Most itt ülök a gép előtt, és hiába próbálom: nem érem el. Azt mondta, szeret, de "mi van, ha"?

Update: Felhívott Y. Minden rendben.